Cruise met kinderen

Ben jij op zoek naar een familiecruise? Wil jij graag op cruise met kinderen? Hieronder zie je een aantal zaken om rekening mee te houden bij het boeken van jouw droomcruise! Een cruise met kinderen is erg leuk. Kinderen zijn enorm onder de indruk van een grote boot. Je hebt diverse kindvriendelijke rederijen waar je perfect een familiecruise kan boeken.

Vanaf welke leeftijd kunnen kinderen mee op cruise?

De minimumleeftijd voor kinderen is bij de meeste rederijen 6 maanden. Bij de faciliteiten van het schip kunt u zien welke faciliteiten er zijn voor de kinderen. Let op; bij de meeste rederijen mogen peuters alleen in het kinderbad wanneer ze zindelijk zijn (ook het gebruik van zwemluiers is niet toegestaan). Voor transatlantische afvaarten is de minimumleeftijd 12 maanden. Over het algemeen kunnen maximaal 2 kinderen de hut delen met de ouders. Bij twee volbetalende ouders gelden er dan voor de kinderen bij de meeste rederijen speciale kindertarieven. Slechts enkele schepen hebben accommodatie tot wel 8 personen totaal, maar deze zijn veelal ver van te voren volgeboekt. Je kan informeren naar de mogelijkheden, maar bedenk vast dat het boeken van meerdere hutten noodzakelijk kan zijn.

Welke rederij(en) is het meest kindvriendelijk?

Rederijen die zeer geschikt zijn voor het reizen met kinderen zijn onder meer Aida, Norwegian Cruise Line, Costa Cruises en MSC. Naast de uitstekende faciliteiten hanteren deze rederijen hoge kinderkortingen. Andere rederijen zoals Royal Caribbean en Holland America Line zijn niet minder kindvriendelijk, integendeel zelfs. Kijk en vergelijk en maak hierbij een weloverwogen keuze.

Werkt de babyfoon aan boord?

Meestal wel, de kwaliteit van het geluid is echter wel afhankelijk van het type en de afstand tussen bijvoorbeeld de hut en het dek. Je hebt speciale babyfoons die meer geschikt zijn voor lange afstanden.

Zijn er babysit faciliteiten aan boord van een cruise?

Dit is per rederij én schip verschillend. U kunt het terugvinden bij de opsomming van de faciliteiten van het schip.

Voor de kinderen willen we graag een eigen hut, kan dat ?

Ja, de mogelijkheid bestaat. De reservering moet echter zo gemaakt kunnen worden dat er in elke hut 1 persoon van 25 jaar of ouder aanwezig is. Aan boord kunt u de hutindeling weer zo formeren zoals gewenst. Denk er wel om dat kindertarieven niet van toepassing zijn.

kinderen cruisevakantie