Costa Cruises

Costa Cruises is een Italiaanse rederij. Costa Cruises is een pionier in de cruise-industrie en vaart onder de Italiaanse vlag. De Italiaanse kwaliteit in de keuken vindt u aan boord van alle schepen, zoals ook de gastvrijheid. De luxueuze schepen hebben elk hun eigen thema, waardoor u als passagier in een droomwereld terecht komt. Costa is de grootste aanbieder van cruises in Europa en biedt een brede waaier aan bestemmingen. 

Costa gaat altijd een stap verder. Of het gaat om het ontdekken van cruisebestemmingen, design, techniek en faciliteiten op schepen of inzet op het gebied van duurzaamheid; al meer dan 60 jaar hebben wij een pioniersrol. Uiteindelijk zijn het de mensen die het verschil maken; de onberispelijke service van onze enthousiaste crew aan boord maakt van iedere vakantie een droomvakantie.

 • Veel afvaarten van/naar Amsterdam
 • Vaargebieden: Afrika, Azië, Caribisch gebied, Middellandse Zee, Noord Europa,
 • Noord- en Zuid Amerika
 • Veel uitgebreid entertainment
 • Kindvriendelijk met aantrekkelijke kindertarieven
 • Moderne schepen
 • Informeel (restaurantkeuze van casual tot gala)
 • “Green Star” label – erkenning van milieuvriendelijkheid

Over Costa Cruises

Costa Cruises is een Italiaanse rederij met een levendige, kosmopolitische ambiance aan boord van haar moderne schepen. In de zomermaanden wanneer de vloot vele afvaarten in de Middellandse Zee heeft, treft u voornamelijk gasten vanuit Europa aan boord. In het Caribisch gebied treft u naast Europeanen ook veel Amerikanen. In de schoolvakanties zijn de cruises zeer populair bij gezinnen met kinderen. De rederij hanteert namelijk zeer aantrekkelijke kinderprijzen en beschikt over speciale kinderclubs.

Cruisen in Italiaanse stijl

De schepen van Costa Cruises zijn drijvende resorts. De vele kunstwerken en het buitengewone design van het interieur zijn ontworpen om te verrassen en de passagiers in een droomwereld terecht te laten komen. Het exterieur is voorzien van prachtige dekken, glanzende teakhouten banken en stralend wit, geheel passend bij de maritieme ervaring. Alle schepen van Costa beschikken over een groot aantal hutten met privébalkon.

Italiaans genieten

Niet alleen de styling van het design is in Italiaanse handen. Costa Cruises werkt samen met de beste culinaire chefs van Italië (Marchesi, Zeffirino, Bocchia) die een gastronomisch aanbod samenstellen. Er kan zowel à la carte als in buffetvorm worden gegeten. Tevens is er een clubrestaurant waarvoor gereserveerd moet worden en tegen een zeer redelijke toeslag van topcuisine kan worden genoten. Aaan boord vindt u overigens de beste Italiaanse topmerken zoals koffie van Lavazza en kaas van Gran Padano. 

Unieke voorzieningen

Restaurants, bars, theaters, casino’s, discotheken, winkels, zwembaden, fitnesscentra, whirlpools en sauna’s: het is allang geen exclusiviteit meer, maar het behoort tot de standaarduitrusting van de schepen. Costa Cruises blijft op zoek naar noviteiten om zich te onderscheiden op de cruisemarkt. Zo waren de Costa Concordia en Serena de eerste schepen ter wereld die de beschikking kregen over een Grand Prix simulator. Professionele coureurs gebruiken een soortgelijke simulator om te trainen, dus een bijzondere ervaring is gegarandeerd.

Kindvriendelijk

Kinderen die in de hut van hun ouders slapen varen gratis mee! Voor de wat oudere kinderen is tegen een gereduceerd tarief een hut bij te boeken. Costa doet er alles aan om kinderen een onvergetelijke cruise te bieden. Zo zijn er speciale kids- en teenclubs en is er een bekwaam animatieteam aan boord. 

Vloot Costa Cruises

Costa Cruises is een pionier onder de cruisemaatschappijen. Giacomo Costa fu Andrea was in 1854 de grondlegger van Costa Cruises. In de beginjaren specialiseert de maatschappij zich in het transport van olijfolie, maar nog tijdens de Tweede Wereldoorlog vervoert Costa haar eerste passagiers. In 1948 vaart het eerste luxueuze transatlantische schip, waarna Costa in de ’50 het eerste schip bouwt dat volledig is gericht op pleziercruises. Costa Cruises is in 1959 de eerste organisatie ter wereld die cruises in de Caraïben aanbiedt en in 1968 de fly & cruise formule neerzet.  Costa heeft 14 nieuwe en zeer moderne schepen. In mei 2012 is het schip de Costa Fascinosa te water gelaten. Dit zijn alle schepen van Costa Cruises:

 • Costa Deliziosa
 • Costa Diadema
 • Costa Fascinosa
 • Costa Favolosa
 • Costa Fortuna
 • Costa Luminosa
 • Costa Magica
 • Costa Mediterranea
 • Costa neoClassica
 • Costa neoRiviera
 • Costa neoRomantica
 • Costa Pacifica
 • Costa Serena
costa favolosa cruise

Fooien Costa Cruise Lines

Fooien zijn een vast bedrag en worden aan boord voldaan.

Algemeen geldt:
Kinderen tot 14 jaar: hoeven geen fooien te betalen.
Kinderen van 14-17 jaar: betalen 50% van de fooien.

Drankjes worden op de eindafrekening met 15% servicetoeslag verhoogd.

Diner Costa Cruises

1e zitting 19.00 uur
2e zitting 21.00 uur

Kleding Costa Cruise Lines

Overdag: casual en informeel
’s Avonds:

 1. “informeel”; geen shorts of t-shirts
 2. “formeel”; in de dagkrant met activiteiten worden de formele avonden aangekondigd met bijbehorend kledingadvies:
  dames: (cocktail)jurk, rok, lange jurk of broek met jasje
  heren: lange broek met jasje, pak met das of smoking (niet verplicht).