Holland America Line

De Holland America line is een Amerikaanse luxe rederij met Nederlandse tintje uit het verleden. Deze rederij wordt ook wel Holland Amerika Lijn of HAL genoemd. Al 135 jaar lang biedt Holland America Line cruises aan over de gehele wereld. Ondanks deze lange staat van dienst zit men nooit stil. Men zorgt er telkens voor dat de gasten hun cruise als een stijlvol avontuur beleven. Om de reis helemaal tot een onvergetelijke ervaring te maken zijn de schepen van alle gemakken voorzien. Graag vestigen wij de aandacht waarin Holland America Line zich onderscheidt en waarmee deze rederij al vele jaren trouwe gasten aan zich heeft weten te binden. 

 • Vaargebieden: Azië, Caribisch gebied, Middellandse Zee, Noord Europa, Pacific, Noord- en Zuid-Amerika en wereldcruises
 • Voornamelijk Nederlandse officieren, Nederlandstalige dagprogramma’s en menukaarten
 • Elegante en ruime schepen
 • Vista klasse schepen speciaal een jonger publiek
 • Rederij met lange traditie en zeer vriendelijke service
 • Soepele regeling voor alleenreizenden

Holland America Line is onbetwist één van de leiders in het betere cruise segment met 130 jaar ervaring en 15 schepen varende over alle wereldzeeën. Met een zeer toegewijde staff onderscheid deze rederij zich duidelijk voor de Nederlandse markt op velerlei gebied. Ieder HAL schip heeft eigen sterke kenmerken maar u zult altijd kunnen genieten van bijzondere culinaire ervaringen waar Holland America Line bekend om staat. Zoals lezingen van experts over kaas, wijnen chocolade etc. Het niveau van de maaltijden is dan ook uitstekend, alsmede het activiteitenprogramma en het niveau van de hutinrichting.

Wat maakt Holland America Line bijzonder?

Uniek is onze Nederlandse historie gecombineerd met wereldwijde bestemmingen, ruime hutten, uitgebreide faciliteiten, bekroonde service en uitstekende keuken. Onze 15 middelgrote schepen varen wereldwijd en in 2014 bestaat de rederij 140 jaar; een pionier in het premium cruisesegment. Vanuit Nederland biedt HAL cruises richting de Noorse Fjorden, Baltische Staten, Middellandse Zee, Canarische Eilanden of zelfs de Caribbean of Indonesië. En als één van de weinige rederijen bieden ze in Alaska naast zeecruises ook cruisetours over land.

Cruiseschepen Holand Amerika Lijn

Vooral voor een jonger publiek raden wij de nieuwe HAL Vista Klasse schepen aan. Bij de inrichting van deze schepen zijn fellere kleuren en moderne items gebruikt, treft u op de zonnedeks zelfs cabana’s aan en is het gezellig vertoeven in de Piano Bar en Vista Lounge waar shows in Las Vegas stijl worden opgevoerd. De optredens kennen een grote variatie en regelmatig worden bijzondere acts voor een afvaart ingehuurd.

Eurodam
Koningsdam
Maasdam
Nieuw Amsterdam
Noordam
Oosterdam
Prinsendam
Rotterdam
Ryndam
Statendam
Veendam
Volendam
Westerdam
Zaandam
Zuiderdam

koningsdam holland america line
De Koningsdam – Holland America Line

Fooien Holland Amerika line

Fooien zijn een vast bedrag en worden aan boord voldaan.
Algemeen geldt: U$ 11,50 per persoon per dag. Suitegasten betalen $12 per persoon per dag

Drankjes (inclusief frisdrankenpakket) worden op de eindafrekening met 15% servicetoeslag verhoogd.

Diner HAL Cruise

1e zitting 17.15 uur
2e zitting 20.00 uur
open zitting

Kleding Holland America Line

Overdag: vrijetijdskleding
’s Avonds, avondkleding

 1. “nette vrijetijdskleding”;
  dames: een jurk, rok of broek
  heren: lange broek met overhemd
  géén t-shirts, mouwloze hemden of korte broeken
 2. “formeel”; gemiddeld 2 avonden per week
  dames: cocktail- of avondjurk, broek met jasje
  heren: donker pak met das of smoking