Aida Cruises

Aida is een Duitse rederij met Clubschepen op semi all-inclusive basis. Op de schepen van AIDA voelt u zich overal ter wereld thuis! De rederij beschikt inmiddels over een vloot van 9 schepen die naar de mooiste gebieden op onze aarde varen. Of u nu geïnteresseerd bent in cultuur, steden, natuur, stranden of sportief bent ingesteld, AIDA biedt iedereen een schip en een route naar wens. 

Het AIDA concept is in 1996 gelanceerd met als doel cruises aantrekkelijker te maken voor de jongere en meer actieve passagier, in de tot dan toe vrij traditionele cruisemarkt. De cruises van AIDA passen in de moderne lifestyle en bieden meerdere vakanties in één. De prijs-/kwaliteitsverhouding is zeer goed vanwege de hoge service en uitstekende kwaliteit. Inbegrepen in de prijs zijn alle maaltijden en dranken in de buffetstijl-restaurants, prominent entertainment, sport- en spafaciliteiten, kinderbegeleiding en fooien. De spreektaal aan boord is Duits, maar de bemanning spreekt ook Engels.

  • Voertaal Duits/Engels
  • Vaargebieden: Afrika, Azië, Caribisch gebied, Middellandse Zee, Noord Europa, Noord- en Zuid-Amerika
  • Semi-all inclusive: tijdens diner zijn tafelwijn, bier en frisdrank inbegrepen
  • Alle maaltijden in buffetvorm
  • Fooien zijn inclusief
  • Nadruk op informeel en sportief (geen gala’s)
  • Veel sportfaciliteiten aan boord
  • Sportieve excursies

Aida Cruiseschepen

Aida Cruises opereert met haar 10 schepen van verschillende grootte een uniek concep (het 11e schip AIDAprima kwam in 2015 in de vaart). Clubcruises met een semi all-inclusive verzorging met alle maaltijden in buffetvorm en waarbij tafelwijn, bier en frisdranken zijn inbegrepen! De sfeer aan boord is met nadruk sportief en informeel en u zult dan ook geen gala-avonden meemaken bij deze Duitse rederij die aan boord Duits en Engels als voertaal hanteren. De sportiviteit komt tot uiting met de uitgebreide fitnessfaciliteiten inclusief lessen als spinning, conditietraining, basket- of volleybal, golf en nordic walking. Een introductie met de duiksport wordt verzorgd door een professionele duikinstructeur, en aansluitend kunt u mee met de bijzondere duikexcursies. De excursies van Aida zijn innovatief en bijzonder. Ervaar bijvoorbeeld een bestemming eens per fiets in plaats van per touringcar! Het avondleven is gezellig en levendig met een keur aan verschillende artiesten. Aida Cruises is uitermate geschikt voor sportieve mensen, alleenreizenden en families met kinderen. Kinderen die een hut met de ouders delen maken gebruik van zeer aantrekkelijke kinderkortingen.

De verzorging aan boord van AIDA schepen is altijd inclusief alle maaltijden en drankjes tijdens de maaltijden in het buffet restaurant. Tevens beschikken de schepen over een specialiteiten restaurant te weten het gourmet restaurant Rossini, waar u tegen betaling kunt dineren. Bij de cruises met AIDA zijn de fooien altijd inbegrepen en de voertaal aan boord is Duits. Alle hutten beschikken over een volledig ingerichte badkamer. 

aidamar aida cruises
AIDAmar – Cruiseschip van Aida Cruises

Fooien Aida

Fooien zijn inbegrepen.

Diner Aida

Open zittingen.

Kledingvoorschrift Aida cruises

Informeel, geen gala. Sportieve sfeer aan boord.

Vloot Aida Cruises

De vloot van Aida Cruises bestaat o.a. uit:

AIDAaura
AIDAbella
AIDAblu
AIDAcara
AIDAdiva
AIDAluna
AIDAmar
AIDAprima
AIDAsol
AIDAstella
AIDAvita