Norwegian Cruise Line

Norwegian Cruise Line is een Amerikaanse rederij. Norwegian Cruise Line heeft het traditionele concept van cruisen veranderd. U kunt het omschrijven als een ‘resort-style cruise’ concept waar vooral een nieuwe wereld van vrijheid aan boord wordt gecreëerd. U kunt dineren wanneer, met wie en waar u zelf wenst en er is geen vereiste dresscode. Eenmaal per week is er een formeel diner voor wie het wenst. U bepaalt dus zelf of u in black-tie of avondjurk wil gaan dineren in één van de specialiteiten restaurants of in het buffet restaurant waar u casual gekleed mag gaan. De vele specialiteiten restaurants bieden een grote variëteit aan maaltijden van de Franse tot de Japanse keuken en van Amerikaanse ‘fast food’ happen tot de mediterrane lekkernijen. 

Over Norwegian Cruise Line

Norwegian Cruise Line heeft cruises uitgevonden en ontwikkelt nog steeds. In het bijzonder door de introductie van het Freestyle Cruising concept en specifiek de ‘Freestyle Dining’, met veel diverse restaurants en keukens, geen vaste zittingen of tafelschikking en geen kledingvoorschriften. De keuzes zijn enorm, zodat iedereen een cruise op zijn eigen manier beleeft. Een ander belangrijk speerpunt is het revolutionaire entertainmentconcept evenals de studios speciaal voor alleenreizenden aan boord van de Norwegian Epic.

  • Vaargebieden: Caribisch gebied, Middellandse Zee, Noord Amerika en Noord Europa
  • Freestyle cruise concept: vrije keuze om te eten waar en wanneer u wenst
  • Veel en uitgebreid entertainment
  • Kindvriendelijk
  • Moderne vloot met veel faciliteiten
  • Informele sfeer

Vloot Norwegian Cruise

Als eerste is Norwegian Cruise Line gestart met het ‘freestyle cruise concept’. Een nieuwe manier van cruisen met visie naar de toekomst waarin duidelijk werd voorzien in: Vrijheid, Blijheid. Geen vaste diner tijden en eten met wie en waar en wanneer u dat wilt, altijd in een informele sfeer. Op de nieuwste schepen van NCL staan hiertoe maar liefst 12 specialiteitenrestaurants tot uw beschikking waarvan er een aantal een supplement rekenen. U kunt rekenen op o.a. een steakhouse, restaurants in Italiaanse of Franse stijl en natuurlijk mist de Aziatische keuken niet.

Aan boord wordt veel aandacht besteed aan landexcursies, zodat u optimaal de uren aan wal kunt gebruiken. Mocht u liever aan boord blijven, zult u overal kleine hoekjes en lounges vinden waar op gezette tijden een live band speelt. Van tango tot wals, van blues tot jazz, kortom voor elk wat wils.  De hutten zijn zeer efficiënt ingericht, zijn vaak licht van kleur en met hout afgewerkt. De suites hebben nagenoeg allemaal een eigen balkon en de Norwegian Star heeft bij haar Grand Owners suite zelfs een privé Oriëntaalse tuin!

norwegian jade cruiseschip

Verder is NCL voorloper met faciliteiten aan boord zoals meerdere uitgaansgelegenheden, bars, bowling banen en een casino. Bijzonder zijn de luxe suites en villa’s met eigen zonnedek, privézwembad en relaxgedeelte. Een oase van rust op een schip met alle faciliteiten. Ook gezinnen met kinderen vinden voldoende vertier met o.a. de Kids Crew activiteiten. Norwegian Cruise Line is voor een zeer breed publiek geschikt met haar moderne vloot schepen. Leuk om te weten; de Norwegian Epic die in juni 2010 in de vaart is gekomen.

Norwegian Breakaway
Norwegian Dawn
Norwegian Epic
Norwegian Escape
Norwegian Gem
Norwegian Getaway
Norwegian Jade
Norwegian Jewel
Norwegian Pearl
Norwegian Sky
Norwegian Spirit
Norwegian Star
Norwegian Sun
Pride of America

Fooien Norwegian Cruise Line

Fooien worden aan boord in rekening gebracht. Deze bedragen per persoon perdag (voor alle gasten van 3 jaar en ouder).
Drankjes worden op de eindafrekening met 17% servicetoeslag verhoogd.

Diner NCL

Open zittingen.
NCL werkt met het “free style concept”; eten met wie, waar en wanneer u maar wilt.
Er zijn geen vaste zittingen en tijden, u ziet aan boord in welk van de vele restaurants er tafeltjes beschikbaar zijn.

Kleding Norwegian Cruise Lines

Freestyle cruising concept, dus informeel.
Overdag: vrijetijdskleding.
’s Avonds: geen shorts of t-shirts.
Naar keuze kunt u formeler dineren er zijn geen specifieke gala-avonden.