MSC Cruises

MSC Cruises is een Italiaanse rederij met dito keuken aan boord. Na een uitzonderlijke groei in de afgelopen jaren beschikt MSC Cruises over de modernste vloot ter wereld. De huidige vloot bestaat uit 11 schepen. Momenteel vervoert het bedrijf 1,2 miljoen passagiers per jaar. MSC Cruises is leider op de Mediterraanse cruise-markt en vaart het gehele jaar door in deze regio. Daarnaast biedt MSC Cruises een breed scala aan seizoensgebonden vaarroutes in Noord-Amerika, de Atlantische Oceaan, de Caribbean, Noord-Amerika en Canada, Zuid-Amerika, de Indische Oceaan, Zuid- en West-Afrika.

Het DNA van MSC Cruises komt uit de Middellandse Zee en MSC Cruises bezorgt u de enige echte Mediterrane ervaring aan boord van een cruiseschip. MSC Cruises vaart uw klant niet alleen naar bijzondere bestemmingen, onze schepen met hun ongeëvenaarde stijl en allure in combinatie met de vele faciliteiten voor jong en oud én de authentieke keuken zijn een bestemming op zich om te ontdekken.  

 • Vaargebieden: voornamelijk Middellandse Zee, maar ook vertrek vanuit –
 • Nederland zoals IJmuiden en Amsterdam
 • Veel entertainment
 • Kindvriendelijk
 • Informeel
 • Resort stijl schepen
 • Trekt publiek van jong tot oud
 • Fooien zijn niet inbegrepen in de reissom
 • Uitstekende prijs/kwaliteitverhouding

MSC Cruiseschepen

MSC Cruises biedt cruises voor “elk wat wils” met vooral de nieuwe generatie schepen zoals de nieuwste aanwinst MSC Divina (2012), MSC Fantasia, MSC Splendida en MSC Magnifica. Modern, stijlvol en zeer aantrekkelijk voor zowel gezinnen met kinderen (kinderen betalen alleen de havengelden) als voor de generatie die prijs stelt op een gezellig uitgaansleven aan boord. Met keuze uit meerdere bars, restaurants, theater, casino en discotheek.

De moderne vloot van MSC Cruises is het resultaat van het 5,5 miljard kostende investeringsprogramma wat in 2003 van start is gegaan. De drie Fantasia-klasse schepen, MSC Divina (2011), MSC Splendida (2009) en MSC Fantasia (2008) zijn de grootste schepen die ooit voor een Europese rederij zijn gebouwd. Deze schepen hebben een gewicht van 138.000 ton, zijn 333 meter lang en 38 meter breed en bieden accommodatie aan 3959 passagiers. Aanvullend op deze schepen volgden de vier schepen in de Musica-klasse: MSC Poesia (2008), MSC Orchestra (2007), MSC Musica (2006) en MSC Magnifica (2010). Deze schepen hebben een capaciteit van 3000 passagiers. De vloot wordt gecompleteerd met vier schepen in de Lirica-klasse: MSC Sinfonia (2005), MSC Armonia (2004), MSC Opera (2004) en MSC Liria (2003). Deze schepen hebben accommodatie voor 2000 passagiers.

Kortom MSC Cruises is de ideale keuze voor een totale cruisebeleving met een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding.

msc magnifica

Fooien MSC Cruises

Fooien zijn een vast bedrag en worden aan boord voldaan.

Algemeen geldt:
Middellandse Zee, Noord-Europa en trans-Atlantische cruises:
Voor cruises t/m 7 nachten een hoger bedrag per nacht dan voor cruises van 8 nachten of langer. Kinderen tot 14 jaar: hoeven geen fooien te betalen. Kinderen van 14-17 jaar: betalen 50% van de fooien.

Drankjes worden op de eindafrekening met 15% servicetoeslag verhoogd.

Diner MSC Cruise Lines

1e zitting 19.00 uur
2e zitting 21.00 uur

Kledingvoorschrift MSC Cruises

Overdag: vrijetijdskleding
’s Avonds:

 1. “informeel”; geen shorts of t-shirts
 2. “gala-avonden”;
  dames: avondjurk soms cocktailjurk
  heren: donker pak of smoking

MSC Armonia
MSC Divina
MSC Fantasia
MSC Lirica
MSC Magnifica
MSC Musica
MSC Opera
MSC Orchestra
MSC Poesia
MSC Preziosa
MSC Sinfonia
MSC Splendida