Cruisereizen

Er zijn verschillende soorten cruisereizen. Cruises zijn grofweg onder te verdelen in de korte budget cruises, Middellandse Zee cruises en de Caribische Cruises. Er zijn echter nog een aantal andere varianten die we graag behandelen. Cruises komen in alle soorten en maten en van heel goedkoop tot peperduur. Ook de lengte kan variëren enkele dagen tot enkele maanden. Hieronder zie je de meest populaire soorten cruises.

cruisereizen boeken

Soorten cruisereizen

  • Een mini of budget cruise: is bijvoorbeeld de bootovertocht naar Newcastle. Aan boord geniet je van alle faciliteiten (vaak tegen betaling). ‘s ochtends kom je aan in de UK waar je 2 dagen geniet van Newcastle voor je weer terug vaart.
  • Nijlcruise: Ontdek de schoonheid eeuwen oude Egypte een heerlijke Nijlcruise. Dit soort Cruises worden vaak uitgevoerd met dat kleinere traditionele maar zeer luxe uitgevoerde schepen. Aan boord zal het je dus ook aan niets ontbreken. In de meeste gevallen zo’n goedkope Nijlcruise gecombineerd met een heerlijke all inclusive vakantie in Egypte.
  • Middellandse Zee cruise: De Middellandse Zee is een zeer populaire streek voor het maken van een cruise; bijvoorbeeld rondom Ibiza, Italië, Barcelona en vaak ook nog met een uitstapje in Afrika. Afhankelijk van het aantal dagen dat je boekt, bezoek je zo’n 3 tot 6 bestemmingen.
  • Een cruise bij de Canarische Eilanden: Het hele jaar aantrekkelijk warm is in de regio rond de Canarische eilanden, is het niet raar dat er behoorlijk wat cruises naar de Canarische Eilanden te vinden zijn. Sommige cruisereizen duren een week maar we zien ze ook wel eens voor 2 of zelfs 3 weken. Meeste gevallen begint je cruise op Tenerife of gran Canaria. Bij de wat langere Cruises kan ook nog een tussenstop worden gemaakt op de Azoren of in Marokko. Regelmatig komen we goedkope cruises naar de Canarische Eilanden tegen, soms ook op basis van all inclusive.
  • Goedkope Caribische Cruise: Het Caribisch gebied staat natuurlijk bekend om de vele cruises die daar worden aangeboden. Miami is hierbij vaak het begin of eindpunt van de cruisereis. De meest luxe en grote cruiseschepen komen hier regelmatig langs. Boekje een Caribische Cruise dan brengt deze je vaak langs op Jamaica, Puerto Rico, de Dominicaanse Republiek, de Nederlandse Antillen, Mexico, en op de Kaaimaneilanden.
  • Cruises vanaf Aruba, Bonaire of Curacao: Veel mensen boeken een cruise die zowel Aruba als Curaçao aandoet. Ook Bonaire zit vaak in de route van een cruisereis. De meeste mensen combineren zo’n cruisereis met een aantal dagen zonvakantie op een van deze Eilanden. Een prima keus, wat ons betreft aangezien elk eiland uniek is en je met zo’n cruise vanaf de Antillen elk eiland kunt bezoeken.
  • Lange Cruises: Sommige mensen vinden een cruisereizen van van twee weken veel te kort en kiezen ervoor wereldcruise te boeken. Zo’n Cruise duurt vaak minimaal anderhalf of 2 maanden. Je zult dan de hele wereld over varen in heel veel luxe.